Salomon pälsbiten

Tråkig nyhet angående Salomon:
Salomon har nämligen tuggat på sin päls. Det är på höfterna och insidan av hans små ben. Så det blir ingen utställning i Halmstad för hans del, för han blir bara diskad ändå för pälsbitna djur går inte att bedöma.
Orsaken är troligast att han är frustrerad över att inte få Tammie men ständigt känna hennes doft. Hoppas verkligen att det är så och att jag kan lyckas bryta detta, jag fick ett par goda råd från Lena Johansson, Salomons uppfödare och SCAF's ordförande.
- Försöka att ha ute dem i olika rum. Det är inte det lättaste eftersom jag har bara gjort mitt rum till det chilla säkraste, men jag ska testa köket och hoppas att han inte går på alla lister och tapeter.
- Ge honom mycket att gnaga på och utfodra hö flera gånger per dag.
- Ge mycket kroppskontakt med honom, klia och gosa. Det tycker han om så det blir inte så svårt. *L*
- Se till att alltid tvätta händerna efter jag har tagit i Tammie och innan jag tar i Salomon efter henne. Sånt har jag inte haft en tanke på, men det är logiskt. Känner mig så dum att inte tänka på sånt. För det blir ofta att Salomon piggnar till runt 19 el. 20 tiden och då får han komma ut en timma och sedan släpper jag ut Tammie, grejar hennes bur och sedan släpper jag ut Salomon igen för att greja hans bur.

2003-06-17 : Salomon har flyttat ut i hallen. Hoppas det ska funka och få honom att stressa ner lite genom att han inte ska höra och se Tammie hela tiden. Tråkiga är att man måste ha min dörr stängd hela tiden. Det positiva är att man får en bur mindre i rummet. 

 

www.cicci.owns.it