Hos veterinären.
Återbesök för Tammie, första gången för Salomon

Veterinärbesöket fredagen 17 januari på Blå Stjärnan hos vet. Jenny Persson:

Tammie: Återbesök för hennes vänstra bakben. Även vet. konstaterade att hon kände förändring i benet och hon såg det också för Tammie fick utforska den lilla salen vi befann oss i. Det är inte så mycket att göra i detta läget, mest bara se till att hon äter bra osv. Man får låta det ta sin tid och eftersom det har blivit en förbättring så förstår man att läkning pågår. Tyvärr så får nog Tammie bo kvar i den lilla buren en månad till så får vi se hur det ser ut då.

Salomon: Besök för att jag var orolig om han hade fel slitna kindtänder eftersom han smular så när han äter. Vet. tittade i hans mun. Framtänderna var bra och normalt nedslitna, de övre kindtänderna var det inget fel på, men de nedre var kanske en aning spetsiga och det är ju också otroligt mycket mer svårare att se de nedre tänderna eftersom tungan är i vägen och Salomon vill hellre välja att bita i saker än att få saker instuckna i munnen och jag tror att vi alla kan hålla med honom. Inga sår eller svullnader syntes heller. Så det jag ska försöka göra är att se till att han äter så mycket hö som möjligt, trappa ner på hans få och älskade kraftfoder och kanske även godis och dylikt, just för att få honom hungrig att han vill äta mer hö.

Pris: För Salomon kostade det 521 kronor och det är vad de tar för det första besöket. Tammies återbesök gick på 210 kronor. Båda är ju försäkrade och för Tammies del så gick hennes kostnader över självrisken på 600 kronor och det var inom 100 dagar det är det som gäller för Agria. Visserligen var det inte så mycket ca 160 kronor, men man får ju se till att utnyttja försäkringen allt man kan. Så jag har skickat in skadeanmälan till Agria.    


www.cicci.owns.it